Ozmózis víztisztítók működése

Sebők Atilla

Az ozmózis víztisztítók a mai háztartások számára elérhető legkorszerűbb, nagy biztonságot nyújtó ivóvíztisztító eszközök. Cikkünkből megtudhatja, hogyan működnek és mi a páratlan hatékonyságuk titka.

A NASA (az USA Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatala)  fejlesztette ki az űrhajózás számára a fordított ozmózis eljárást, amelyet a természetben is előforduló ozmózis jelenség ihletett.

A technika fejlődésével a megoldás elérhetővé vált a hadiipar-, majd a ipar-, később a mezőgazdaság- és az ivóvízkezelés területén is. A technológiai fejlődéssel a gyártási költségek még tovább csökkentek és ez lehetővé tette, hogy  napjainkban már az otthonokban is elérhetők legyenek ezek a korszerű berendezések, amelyek páratlanul hatékonyan, gazdaságosan képesek ellátni a háztartásokat biztonságos, kristálytiszta ivóvízzel.

Ez a zseniális eljárás egyre nagyobb szerepet kap az otthoni ivóvízkezelés terén, mert a ma is egyre fokozódó környezetszennyezés mind nagyobb-, gyakran már megoldhatatlan feladatot ró a vízszolgáltató cégekre.  

 

 

Egy tipikus fordított ozmózis rendszerű víztisztító funkcióját tekintve 3 fő egységből áll.

1, Előszűrők

Biztosítják, a hogy a készülék "lekére" az ozmózis memebránra csak megfelelően előkészített, fizikai szennyeződésektől alaposan megtisztított, klórmentesített víz juthasson.

2, Ozmózis membrán

A készülék lelke, az a szűrőegység, amely megkülönböztet egy ozmózis víztisztítót egy hagyományos vízszűrőtől. Ez a csúcstehnológiával gyártott egység egy féligáteresztő hártya, amely 1 / 10.000-ed mikron átmérőjű pórusain csak a vizet engedi át. (A szennyezőanyagok méretét jól szemlélteti az alábbi ábra) A membrán pórusain átjutó víz a tiszta víz, míg a vízben lévő oldott anyagok, szennyeződések a lefolyóba távoznak. (A szennyezőanyagok kiválasztásának hatékonyságát az oldal alján lévő táblázat szemlélteti.)    

3, Tiszta víz utókezelés

A szinte mindentől megtisztított viz a felhasználás előtt egy utolsói finomhangoláson megy keresztül. Az utószűrés eltávolítja vízben esetlegesen megmaradó enyhe szag- és mellékíz-maradványokat.

Eddig tart a tisztítási fázis, amelynek a célja, hogy minél tisztább, minden oldott anyagtól mentes vizet állítson elő. 

Az így megtisztított viz minőségét többféleképpen lehet tovább finomítani speciális utókezelő egységek használatával. A leggyakrabban használt egységek:   

-Ásványi anyag patron, amely a nagytisztaságú vízbe ellenőrzött minőségű és mennyiségű ásványi anyagot adagol és ezzel párhuzamosan enyhén lúgosítja a tisztított vizet.

-Energetizáló egység, amely feltölti energiával a tiszta vizet, javítva ezzel a szervezet működését.

-Lúgosító patron, amely megnöveli a tisztí víz PH értékét és közben lecsökkenti az ORP (Oxidációs Redukciós Potenciál) értéket, segítve ezzel a szervezet PH egyensúlyának a visszaállítását.

-UV fertőtlenítő egység, amely egy természetes eljárással -UV sugarakkal- elpusztítja a mikrobiológiai szennyeződések -vírusok, baktériumok- közel 100%-át, így ezt a vizet nagy biztonsággal fogyaszthatják csecsemők vagy akár immunbetegek is minden további beavatkozás nélkül. 

Ezek közül akár egyet vagy egyszerre többet is lehet alkalmazni egy készüléken.

Megnézem az ozmózis víztisztító kategóriát >>>>>

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Ozmózis víztisztító Tudástár
Termékek
Online fizetés

Áruházunkban a hagyományos átutalás és utánvét mellett fizethet bankkártyával online  vagy MasterPass digitális tárcával  

Kosár
0 árucikk
Kapcsolat