Központi ioncserélő gyantás vízlágyítók

Hogyan működik a vízlágyító ?
A vízlágyító készülék a víz keménységét okozó ásványi sók mennyiségét drasztikusan akár nullára lecsökkenti. Ezt a hatást ioncserével éri el. A készülékben lévő ioncserélő gyanta a rajta átfolyó vízben lévő kálcium és magnézium ionokat nátrium ionokra cseréli, amelyek a vízkő képződés szempontjából semlegesek.
Amikor az  ioncserélő gyanta kimerül és már nincs több szabad nátrium ion a felületén, akkor a készülék elvégez egy regenerálást, amely során leöblíti a megkötött ionokat és felületét újra feltölti szabad, cserélhető nátrium ionokkal. 
A készülék a regenerálásokat teljesen automatikusan végzi.  

Hová kell beszerelni a vízlágyítót és milyen helyigénye van ? 
A vízlágyítót zárt, fagymentes helyre, egy olyan cső szakaszra kell telepíteni, ahol az összes lágyítandó víz átfolyik rajta. Működéséhez elektromos csatlakozásra és csatorna bekötésre van szükség. Ez többnyire egy háztartási helyiség, garázs, vagy pince, ahol a víz belép az épületbe.
A készülék optimális mérete arányban áll a teljesítményével. Minél nagyobb a háztartás vízfogyasztása és minél keményebb a lágyítandó víz, annál több gyantára van szükség a hatékony működéshez. A gyanta mennyisége határozza meg a készülék méretét.
Átlagos 15-20 Német vízkeménység (NK) mellett egy 4 fős háztartás egy 30*50 cm alapterületű 100 cm magas berendezéssel tudja megoldani a teljes háztartás hatékony vízlágyítását. 
Amennyiben kevés  hely áll rendelkezésre, kínálatunkban megtalálja a vízlágyítók speciális, keskeny kialakítású kivitelét is.  

Milyen karbantartást igényel ?
A vízlágyító automatikusan, minden külső beavatkozás nélkül teszi a dolgát a beüzemeléskor elvégzett programozásnak megfelelően. Mindössze a regenerálásokhoz felhasznált sót kell pótolni 1-3 havonta és évente egy alkalommal szakemberrel át kell vizsgáltatni a készüléket.

Hogyan válasszak készüléket ?
A vízlágyító kiválasztásánál 3 fontos szempontot kell figyelembe venni.
1, Mekkora a háztartás átlagos havi vízfogyasztása.
2, Egyidőben maximálisan hány vízfogyasztó berendezés van használatban, azaz mekkora a víz átfolyási sebessége, amelyet a készüléknek biztosítania kell.   
3, Mekkora a víz keménysége.

Az alábbi táblázat segítséget nyújt a megfelelő rendszer kiválasztásában.
A középső, narancsszínű mezőben a hatékony lágyításhoz szükséges legkisebb gyanta mennyiséget tüntettük fel.

Vízlágyító méretezés

Vízfogyasztás

Vízkeménység

1-3 fő

3-4 fő

4-5 fő

5-6 fő

5-10 m3/hó

10-15 m3

15-20 m3

20-30 m3

Alacsony, 1-10 NK

8 liter gyanta

12 liter gyanta

18 liter gyanta

18 liter gyanta

Közepes, 10-15 NK

12 liter gyanta

18 liter gyanta

18 liter gyanta

25 liter gyanta

Magas, 15-20 NK

18 liter gyanta

18 liter gyanta

25 liter gyanta

30 liter gyanta

Nagyon magas 20-30 NK

18 liter gyanta

25 liter gyanta

30 liter gyanta

30 liter gyanta

Rendezés:
Termékek
Online fizetés

Áruházunkban a hagyományos átutalás és utánvét mellett fizethet bankkártyával online  vagy MasterPass digitális tárcával  

Kosár
0 árucikk
Kapcsolat