Az ionizált lúgos víz fogyasztásának előnyei
Az elmúlt években számos vita lángolt fel arról, hogy a természetgyógyászok által olyan fontosnak tartott lúgosítás valóban olyan lényeges-e az emberi szervezet számára.
Nincs ezen mit csodálkozni, hiszen az akadémikus orvoslás hívei közül sokan a méregtelenítés mibenlétét és jelentőségét is megkérdőjelezik (és igen, a kettő összefügg). Mindenesetre nem csak a természetes gyógymódokban elmerülő érdeklődők, de a hétköznapi ember számára is egyre szélesebb körben egyértelmű: az ő kezükben van a lehetőség arra, hogy számos rettegett krónikus betegséget megelőzzenek, javítsák az életminőségüket, a mindennapi közérzetüket.
A lúgosítás és méregtelenítés egyik leghatékonyabb eszköze a lúgos víz fogyasztása. Miért? Mert a lúgosító ételek és italok köre véges, egyrészt megunjuk az ízeket, másrészt elfogy a türelmünk és nem figyelünk oda, hogy eleget fogyasszunk ezekből. Pedig a modern étrend, a levegőszennyezés, a stressz mind-mind savasító hatású, és ez a hatás egy percre sem áll meg.
A naponta elfogyasztott 2-3 liter lúgos víz alaposan átmossa a sejtjeinket, méregteleníti a szöveteket, ennek következtében a testünk először fellélegzik. Az antioxidáns hatású ionizált víz a kezdeti időszakban megszabadít a testünkben termelődő valamint kívülről támadó szabad gyököknek nevezett instabil molekuláktól, amelyek felelősek a szöveteinkben zajló öregedési folyamatokért. Hosszabb távon a folyamatos antioxidáns-hatás olyan erős lehet, hogy szinte visszafiatalodunk.
Az ionizált víz oxigéntartalma – az eltérő kémiai kötések miatt – rendkívül magas. Ez nagyon fontos, hiszen szignifikánsan megemeli a vér oxigénszintjét, ami pedig a sejtek kiváló oxigénellátásához vezet. Ez a változás szintén az öregedési folyamatok ellen hat, továbbá energikussá tesz. Kevesen tudják, hogy az átlagember sejtjei „fulladoznak” a permanens oxigénhiánytól, amelyhez hozzájárul az hogy keveset vagyunk szabad levegőn, nem mozgunk eleget, elektroszmogban élünk és szennyezett levegőt szívunk, de még a levegővétel napi ezerszeri rutinja sem teljes a leromlott testtartásunk következtében.
Az ionizált víz hidratálóképessége jóval magasabb mint a sima csapvízé. Hogyan lehet ez, hiszen mindkettő vízmolekulákból áll? Igen ám, de a vízmolekulák összetapadnak (a sima vízben 16-18 molekulából álló) klasztereket alkotva. Az ionizált vízben a molekulákban ionkötések vannak és ennek következtében a molekulák sokkal kisebb (kb. 6 molekulából álló) klasztereket hoznak létre, így ezek a kis méretük miatt közvetlenül képesek a sejtekbe bejutni.